FAQ / Συχνές Ερωτήσεις & Νέα

9Γιατί να κάνω σε ένα αντικείμενο φωτογραφιση 360 και όχι video

Υπάρχουν βασικές διαφορές από το video - mp4

-          Υπάρχει Interaction στο 360 viewer
(μπορείς να σταματήσεις την περιστροφή να προχωρήσεις ένα frame να πάς πίσω και να το διαχειριστείς με την ροδέλα του Mouse.
ή  στο video πατάς play και βλέπεις κάτι χωρίς να μπορείς να το σταματήσεις και να δεις λεπτομέρειες πάνω στο προϊόν.

-          Δυνατότητα zoom στο αντικείμενο.

-          Δυνατότητα hot spot σε σημεία που θα ήθελες να επισημάνεις

-          Μικρότερο μέγεθος αρχείου και Bandwidth σε σύγκριση με ένα video

-          Έχετε στη διάθεση σας 60 φωτογραφίες του αντικειμένου υψηλής ανάλυσης για οποιαδήποτε άλλη χρήση

-          Με τις φωτογραφίες μπορείς να δημιουργήσεις video αλλά όχι το ανάποδο

2Ποιο είναι το μέγεθος των προϊόντων που μπορείτε να επεξεργαστείτε;

Η υποδομή μας, επιτρέπει να επεξεργαστούμε αντικείμενα μέχρι 40x40 cm μέγιστο μέγεθος και βάρος μέχρι 4kg. Αν όμως ενδιαφέρεστε για μεγαλύτερες διαστάσεις θα πρέπει να μας δώσετε επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα αυτά.

5Πώς μπορούν να ενσωματωθούν τα αρχεία 360 στην ιστοσελίδα μου;

Είναι απλό, τα αρχεία 360 μπορούν να ενσωματωθούν σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα η οποία μπορεί να δεχτεί αρχεία flash ή HTML5.

Αν παρόλα αυτά χρειάζεστε βοήθεια, μπορούμε να παρέχουμε επιπλέον εργασίες υποστήριξης.

7Χρήση HMTL 5 Player 360

Το φωτογαφικό αρχείο 360 που σας παρέχουμε μπορεί να εισαχθεί σε οποιαδήποτε εφαρμογή υποστηρίζει 360 περιστροφή και να συνθέσει αρχεία εικόνας. 

Η τεχνολογία HTML5 360 είναι συμβατή με τα σύγχρονα smart phone ή tablet αλλά η εγκατάσταση και ή σωστή προβολή από μια ιστοσελίδα είναι πολύπλοκη διαδικασία. Η εγκατάσταση του περιλαμβάνει import κώδικα στην υπάρχουσα σελίδα και upload αρχείων, javascipt, css, images στο server σας.

Για την διευκόλυνση σας, παρέχουμε players βάση των αναγκών της ιστοσελίδας σας ενώ υπάρχει και η επιλογή της φιλοξενίας των αρχείων 360 σε δικό μας server δίνοντας σας ένα μόνο # link που θα είσάγετε σε μόνο ένα σημείο του κώδικα σας.

π.χ. <iframe src=".../.../preview_360.php?sample=42"></iframe>

Οι παραπάνω εργασίες κοστολογούνται ανά περίπτωση και βάση της πολυπλοκότητα της ιστοσελίδας που προορίζονται.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε ρωτήστε μας.

3Πώς παράγουμε τα τελικά αρχεία ;

Λαμβάνουμε από 4,8,12,16,20,32 μέχρι και 200 φωτογραφίες ενός προϊόντος από διαφορετικές οπτικές γωνίες, βάση των υποδείξεων σας, στη συνέχεια γίνετε επεξεργασία στις φωτογραφίες μία προς μία και τέλος δημιουργούμε τα σχετικά αρχεία που θα μπορούν να παρουσιάσουν το προϊόν σε πλήρη περιστροφή.

Τελικά θα έχετε ένα ολοκληρωμένο αρχείο με των αριθμό επεξεργασμένων χρωματικά καρέ ανά προϊόν, σε τέτοια μορφή και διαστάσεις για την  δημοσίευση τους στο διαδίκτυο ή ακόμα και για δειγματισμό offline.

4Γιατί η περιστροφή γίνετε μόνο σε έναν άξονα ;

Δυστυχώς, η κίνηση του άξονα κατά την φωτογράφηση είναι πολύ δυσκολότερο να επιτευχθεί (άρα πολύ πιο ακριβό) ενώ στη πραγματικότητα η αλλαγή του άξονα δεν θα προσθέσει και πολλά πράγματα κατά τη παρατήρηση του προϊόντος. Παρόλα αυτά μπορούν να προστεθούν διαφορετικές οπτικές γωνίες για ένα προϊόν .

1Μπορούν να αντιγράψουν τις εικόνες μου;

Αυτό είναι κάτι που οι μεταπωλητές ανησυχούν. Μπορεί ο ανταγωνισμός να "κλέψει" τις φωτογραφίες μου; Η απάντηση είναι, δυστυχώς, ναι. Μπορούμε όμως να "μαρκάρουμε" τα αρχεία flash ή τις στατικές εικόνες με το λογότυπο σας σε 9 διαφορετικά σημεία και έτσι θα είστε ο κάτοχος δικαιωμάτων ιδιοκτησίας. Δεν υπάρχουν άλλα τεχνικά μέτρα που να μπορούμε να λάβουμε καθότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να πάρει κάποιος μια εικόνα, ο πιο απλός screen shot :)

6Μπορείτε να φιλοξενήσετε τα αρχεία μου;

Ναι, μπορούμε να σας παρέχουμε διαδικτυακό χώρο σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Μπορείτε να διατηρίσετε τα αρχεία 360 στο δικό μας server και να τις καλέσετε στην κύρια ιστοσελίδα σας. Το φωτογραφικό αρχείο κάθε πελάτη δημοσιεύεται με ασφάλεια σε private περιοχή με κωδικό πρόσβασης παρέχοντας κώδικα που μπορείτε να το είσάγετε στο κώδικα της ιστοσελίδας πολύ απλά. π.χ. <iframe>

8Πόσο κοστίζει η φωτογράφηση των προϊόντων και η φωτογράφηση 360;

Η φωτογράφηση προϊόντων διαφοροποιείτε ανάλογα τη φύση και το είδος του κάθε προϊόντος, οπότε και το κόστος διαμορφώνεται αντίστοιχα.

Παρόλα αυτά στη προσπάθεια μας να "σταντάρουμε " το κόστος, ώστε να γνωρίζεται εκ των προτέρων δημιουργήσαμε ένα πίνακα με τις χρεώσεις που έχουμε ανά προϊόν.

Βρείτε τη φόρμα Online Κοστολόγησης εδώ

Νέα από το Studio


December 1, 2016

Από 4 μέχρι 200 οπτικές γωνίες

Κατά την δημιουργία των αρχείων 360° επιλέγετε τον αριθμό των λήψεων που επιθυμείτε, από 4,8,12,16,20,36 μέχρι και 200 διαφορετικές οπτικές γωνίες από το προϊόν. Σύμφωνα με την εμπειρία μας, κάθε αντικείμενο χρειάζετε από 12 - 36 για να καταφέρουμε μια πλήρη κάλυψη.(~410ΚΒ για 500px πλάτος). Έπιπλέον λήψεις δημιουργούν ρεαλιστικότερο αποτέλεσμα στη περιστροφή.

* Πρέπει να σημειώσουμε ότι οι πολλές λήψεις, αυξάνουν το μέγεθος του αρχείου (όγκος bandwidth).
December 1, 2016

Online Φόρμα Κοστολόγησης

Επιλέξτε το αριθμό των προϊόντων προς φωτογράφηση και δείτε πόσο θα σας κοστίσουν.

Βρείτε τη φόρμα Online Κοστολόγησης εδώ
December 1, 2016

Νέος τρόπος διαχείρισης προϊόντων

Κατόπιν συντονισμένης προσπάθειας πάνω στο τρόπο διαχείρισης των προϊόντων προς φωτογράφηση, καταφέραμε να έχουμε ένα αποτέλεσμα χωρίς αστοχίες στη περιστροφή προϊόντος.

Αποτέλεσμα μείωση χρόνου παραγωγής και αναμονής των προϊόντων στο χώρο φωτογράφησης.